Rubriky
Zápisy Benjamínci

Bruslařská výprava 14.1.

Zápis a fotografie z bruslařské výpravy Benjamínků.

Naše jednodenní výprava odstartovala v neděli, kdy jsme se společně sešli v osm hodin ráno na loděnici. Bruslařská zavazadla jsme naložili ke Štěpkovi do auta a vyrazili přes řeku směr Podlázky.

Cestou jsme se pozastavili a na zahřátí si dali krátký slalom mezi stromy. Trasa vypadala na pohled jednodušší, než doopravdy byla. Závodili jsme všichni, ani vedoucí nezůstali pozadu.

Pokračovali jsme směr Michalovice. Nahoře na zřícenině Michalovické putny jsme si dali svačinku a zvýšil se nám počet účastníků, přidala se Smajlík. Probíhaly koulovačky ve velkém, zima nás od sněhu neodradila. Také byla snaha o to, zda se zvládneme všichni vejít nohama na dva kanály, tak aby opravdu nikdo nestál mimo. No, dalo to trochu práce, ale povedlo se! Naše cesta dále pokračovala přes Debř, kde se k nám připojil další pejsek, a to krásné štěňátko německého ovčáka Baron.

Další zastávka byla u hrobky rodiny Leitenbergerů u Josefova Dolu, kterým jsme procházeli. Trasu nám určovala řeka Jizera, od které jsme se po celou dobu téměř nevzdálili. Cílovým bodem pro nás byla louka pod Zvířeticemi, kde na nás čekala zamrzlá celá louka i s našimi bruslemi.

Probruslili jsme více než hodinu a půl. Kdo chtěl, mohl si zahrát hokej anebo se projet na ledním bobu. Ledu se nebáli ani naši pejsci. Po vydatném bruslařském výkonu jsme se posilnili buřtem a vydali se na nedalekou vlakovou zastávku u Bakova nad Jizerou a spokojení odfrčeli vláčkem domů.

Fotky z výpravy najdete zde.

Zapsala Borůvka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.