Rubriky
Piškoti

Piškotí cyklovýprava do Polabí

V druhém červnovém vákendu podnikli Piškoti cyklistickou výpravu do Polabí, při níž doprovodili klučičí šestku na ZVaS do Nymburka (a taky zpět). Na výpravu se nechalo zlákat i sedm našich ukrajinských přátel, kteří k nám chodili na češtinu. Uvidíme, jestli s námi ještě někdy někam pojedou…

Cestovali jsme od pátku do neděle. Kritérium by se dalo označit za převážně rovinaté, peloton se proto držel pohromadě a dojezdy daly vyniknout spurtérům. Nedělní etapa byla zpestřena výjezdem z polabské roviny do Patřína, který byl pro několik zúčastněných Piškotů vrcholovou prémií „hors catégorie“.

První noc jsme přespali v dubovém lese u Loučeně, ze soboty na neděli nám poskytla milý azyl zoologická zahrada v Chlebech. Za plotem medvědince (z venkovní strany) jsme ještě nikdy nenocovali! Když kluci v sobotu závodili v Nymburce, ostatní si zatím udělali výlet vlakem a pěšky do archeoskanzenu v Dobšicích nad Cidlinou. V průběhu nedělní královské čtyřicetikilometrové etapy jsme se zchladili na Jíváku a přes Brodce se údolím Jizery šťastně vrátili domů.

Fotoalbum z výpravy se ukrývá tady.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.