Rubriky
Zápisy Benjamínci

Benjamínci – cyklovýprava 29. 5.

Stejně jako před rokem jsme rádi, že můžeme společně vyrazit na jednodenní výpravu na kolech! Volíme osvědčenou trasu po cyklostezce z Rohatska, kde se kus po deváté všichni scházíme.

Společná z Rohatska

Fotíme se, opakujeme si, jak se chovat, když se jede na kole ve skupince, loučíme se s rodiči a vyrážíme vstříc cyklostezce, po které jsou rozeseté různé úkoly a barevné fáborky, které je za úkol sbírat. Vítěz každého z dílčích úkolů dostane ústřižek mapy, na které je umístění pokladu, který na konec máme hledat. Hned zkraje se zastavujeme u první tabule naučné stezky podél Klenice a povídáme si přírodních zajímavostech v okolí.

Po překonání rozbahněného úseku cyklostezky přes les zastavujeme a plníme první větší úkol, kterým je luštění šifry. Pro některé je to něco nového, ale většina z nás nakonec (s menší nápovědou) šifru zdolá a příště už bude vědět, jak na to.

Mary vysvětluje šifru

Dalším úkolem, který následuje po několika stech metrech (a první z několika dnešních aprílových přeháněk), je soutěž objímání stromů – úkolem každého je udržet se co nejdéle na kmenu bez dotyku země. Jak lze vidět na fotkách, jsme svědky doslova heroických výkonů!

Následuje hod šiškou na cíl, tradiční soutěž v co nejpomalejší jízdě na kole nebo běh s kolem. U Března nás chytne nenadálá přeháňka s kroupami – vytahujeme pláštěnky a schováváme se pod stromem. Naštěstí se hned nato vyčasí a vysvitne sluníčko a během chvilky nás zahřeje a usuší.

Po pauze na oběd opět pokračujeme v cestě a stavíme ještě na hádanky, kimovku a za Olympií na otázkáč. Po příjezdu na Štěpánku dáváme dohromady získané ústřižky mapy a následně se vydáváme na místo, kde by se podle mapy měl nacházet poklad – u mostku u altánku. Po chvíli hledání je poklad na světě a odměna je sladká (a čokoládová).

Vracíme se zpět k bazénu, kde si nás mají vyzvednout rodiče, uzavíráme vydařenou výpravu, dáváme pokřik a loučíme se. Bylo to i přes aprílové počasí moc fajn – mimo jiné proto, že se k sobě všichni chovali hezky a kamarádsky! Těšíme se na další společnou výpravu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.