Rubriky
Piškoti

(EDIT) Předtáborové informace pro Piškoty + prohlášení o bezinfekčnosti

EDIT: Přidali jsme možnost stáhnout si prohlášení o bezinfekčnosti ve formátu pdf.

Ahoj všem!

Sepsali jsme nejdůležitější body a upřesnění, které vyvstaly po schůzce k táboru ve čtvrtek 20. 6. 2024.

1. Pokud byste se chtěli podívat, jak naše tábory vypadají, můžete si prohlédnout fotky z minulého tábora v roce 2022. Na konci tohoto článku je taky odkaz na parkoviště a na fotomapě na www.mapy.cz je krásně vidět celý náš předloňský tábor!

2. Na schůzce jsme se rodiči domluvili, že se na tábor nebudou posílat balíky a balíky s jídlem, ty už vůbec ne! Děti podle našich zkušeností spíš ocení častější dopis nebo pohled. I do dopisu se dá nějaká malá drobnost strčit. Děti nestrádají hlady, jíme dostatečně, děti dostávají 5 jídel denně. Máme i dostatek ovoce a zeleniny, pitný režim. Není tedy třeba jakkoliv přilepšovat. O to víc si pak užijí rodinnou večeři po návratu z tábora 🙂 Děkujeme za pochopení.

3. Dále jsme se domluvili, že vůbec nebude potřeba kapesné. Nebudou možnosti, kde by se dalo utratit, a táborový život si zpříjemňujeme společně. Bývá např. i pár možností k nějaké oslavě, na zmrzlinu si taky občas zajdeme. Jinak jsme stejně většinou v lese. Případné turistické vizitky, samolepky apod. kupujeme rovněž společně podle přání.

4. Bezinfekčnost: při vyplňování bezinfekčnosti prosíme o důsledný přístup. Nejde jen o formalitu! Pokud byste měli podezření, že se dítě mohlo dostat do styku s nějakou infekční nemocí, raději ho přivezte o pár dní později, až si budete jisti, že nemoc nepropukne. Pravidelně se nám totiž stává opak…  Na táboře se potom nemoc strašně rychle rozšíří. Totéž platí i o nedoléčených nebo začínajících nemocech.

5. Balení na tábor je obdobné jako na výpravu. Pokud budou mít děti povinnou osobní výbavu podle výstrojníku, mají vše, co potřebují. Pro tvoření, hry, vaření atd. bereme vše společné. Rovněž prosíme nedávejte dětem repelenty a opalovací krémy. Stříkají  s tím v teepee a potom jim tam prší…

6. Barely nejsou potřeba na ježdění na vodě, jsou pro účely skladování věcí (oblečení) v teepee. Věci (oblečení) doporučujeme tematicky rozdělit do látkových sáčků, lépe se to dětem hledá… Abychom předešli hnití a jiným rozkladným procesům v barelu, párkrát za tábor se vše vysype a přeskládá.

Totéž platí o koňadře a celtě. Koňadra (stačí šňůra na prádlo) se natáhne v teepee a na ní potom visí kapsář na drobnosti a další. Celta je na případné sezení na zemi nebo na odložení věcí v teepee. Nikam s tím nepůjdeme ani nepojedeme.

7. Děti spí na vyvýšených skládacích lehátkách, na která si dají vlastní karimatky.

8. Stezky a kroje a nášivky na kroje – pro Piškoty platí, že je to jejich boj. Už jsou velcí. Vědí, že když něco nemají, mají si říct. A většina to dělá. Stezky dostali všichni. Pravidelně je ztrácejí. Pokud tedy něco z výše uvedeného doma nenajdete a na příští schůzce si děti neřeknou, dostanou to na táboře. Jenom ty nášivky si tam budou muset přišít samy 🙂

9. Ešusy a příbory – příbory jsou určeny k zavěšení, visí na hřebících na společném stojanu, kde má každý své místo. Můžete pořídit rovnou něco, co je možné pověsit, nebo třeba provrtat starou vidličku a lžíci a navléknout na šňůrku. Nebo to jde dát do látkového pytlíku se šňůrkou (bývá ale ke konci tábora nehezký, takže to spíš nedoporučujeme) . 

10. Na louku až k táboru máme z důvodu umístění tábora v přírodním parku vyjednáno povolení vjezdu pouze pro naše táborová vozidla. Prosíme, až si pro děti pojedete, nejezděte na louku. Taky se nedá vyloučit, že bude po dešti louka rozbahněná. Můžete zaparkovat např. tady. V případě parkování u kostela zajistíme převoz věcí přes řeku, protože tábor je na opačném břehu.

Přejeme všem hezký poslední školní týden!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.