Rubriky
Piškoti

O piškotí adventní výpravě do Prahy (9.–10. 12. 2023)

Piškoti si o druhém adventním víkendu vyrazili do Prahy. Ubytovali se v klubovně krčských skautů ze střediska Blaník a vydali se do města. Cestou si prohlédli několik zajímavých staveb od Hlávkovy porodnice u Apolináře až po Emauzský klášter. Zastavili se u okénka krypty chrámu sv. Cyrila a Metoděje v Resslově ulici, kde stopy po kulkách podávají tiché svědectví o posledním boji sedmi českých parašutistů. Pak už honem do sklepení pod Betlémskou kaplí, kde je vystaven náš osmičkový betlém!

Po „terénním“ obědě vyběhli na Petřín, zatímco z chrámu sv. Víta vyprovázelo 34 úderů zvonu Karla Schwarzenberga na jeho poslední cestu. Lanovkou dolů a rychle k Nové scéně Národního divadla, kde shlédli představení Laterny Magiky „Zázrak (s)tvoření“. To bylo papíru!

V neděli přejeli do Prokopského údolí, kde obdivovali viadukty železnice „Pražského Semmeringu“ i krásy přírody a zjistili něco i o stezce Jaroslava Foglara, která tudy ne náhodou vede. Připravili občerstvení pro pražská zvířátka a pak už vystoupali do Jinonic na metro. Pěkná a intenzivní výprava!

Fotky z výpravy si můžete prohlédnout tady.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.